Download De kunst van het dalen (Dutch Edition) by Martin Bons PDF

By Martin Bons

Op 14 juni 2008 staat Martin Bons op de most sensible van de Col de l. a. Croix-de-Fer. De koninginnenrit in de Dauphiné Libéré zal passeren. Nadat hij de kopgroep als eerste door ziet komen, hoort hij dat de favorieten op tien minuten zullen volgen. Hij stapt op zijn fiets en zet de afdaling in naar de Col du Glandon. Na een paar honderd meter hoort hij zoefff en schrikt zich kapot. Aan de linkerkant vliegt een renner hem voorbij. Als een windhoos. Hij is verbijsterd, overrompeld. Dat is een mens. Hoe kan dat? Hoe doet hij dat? Hoe kan iemand zo challenging op een fiets rijden? Een zoektocht naar de wetten, de trucs en de geheimen van het dalen volgt.
De kunst van het dalen is een literair sportboek over dalen in de travel de France. Over angsten. Over toeval. Over de krankzinnigheid. Maar vooral ook over de schoonheid van het meest onderschatte onderdeel van de wielersport.

Martin Bons (1963) is journalist, docent aan de Opleiding Journalistiek in Zwolle (Windesheim) en wielerfanaat.

`Wat een heerlijk wielerboek is dit! De lezer wordt in één lange afdaling meegenomen door zo ongeveer de whole wielergeschiedenis. Hilarische anekdotes worden in hoog pace afgewisseld met existentiële levensvragen. Als de dood niet zou bestaan, zou ik veel sneller dalen . Tijs van den Brink

`Martin Bons heeft verhalen achterhaald die zelfs Jean Nelissen niet boven tafel heeft gekregen. Maarten Ducrot

Show description

Read or Download De kunst van het dalen (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

Tussen rood en zwart (Dutch Edition)

De Eerste Wereldoorlog is voorbij. De broers Lauritzen zijn zowel economisch als persoonlijk zwaar getroffen. Al Oscars bezittingen in Afrika zijn geconfisqueerd door de zegevierende Engelsen. Sverres geliefde, Albie, sneuvelde in de oorlog en zelf werd hij uit het landgoed gezet dat bijna twintig jaar zijn thuis was once.

Life the game (Dutch Edition)

Het leven is een spel - het ultieme spel! Dit spel kan voor jou als deelnemer heel prettig en zinvol zijn, maar ook heel unfair en zinloos lijken. Voor veel mensen is deze tijd er een van snelle veranderingen en grote verwarring. Er is veel onduidelijkheid over wat onze opdracht in dit spel is en in hoeverre we invloed op het spel kunnen uitoefenen.

Highway 50 (Dutch Edition)

Mediaman reist door het hart van Amerika en van zichzelf Johan Tuyaerts reist dwars door Amerika, langs de road 50, 'The Loneliest highway in America', op zoek naar de idolen en idealen van zijn jeugd. Februari 2014. Johan Tuyaerts is forty six en besluit zijn zelf opgerichte, succesvolle productiehuis Sultan Sushi te verkopen aan een Duitse mediagroep.

Liefde, lust en ellende (Dutch Edition)

Verliefdheid, de jacht op de ware, bindingsangst, verleiding, ruzie en liefdesverdriet: de liefde houdt ons allen bezig. In Liefde, lust en ellende presenteert Roos Vonk prikkelende inzichten en herkenbare observaties op foundation van ervaring en wetenschappelijke kennis. Scherp, luchtig en onderhoudend ontkracht Roos Vonk valse wijsheden en clichés over de liefde en geeft treffende eyeopeners.

Extra info for De kunst van het dalen (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Rated 4.95 of 5 – based on 30 votes