Download Cultuur der Renaissance in Italie (Scala) (Dutch Edition) by Jacob Burckhardt,T. Jelgersma PDF

By Jacob Burckhardt,T. Jelgersma

De cultuur der Renaissance in Italië geldt nog steeds als een van de belangrijkste reviews over deze fascinerende periode in de Europese cultuurgeschiedenis.

In zijn standaardwerk vertelt Burckhardt levendig en vol enthousiasme over zijn geliefde Italië van de veertiende tot de zestiende eeuw. Zijn verhaal is beeldend, concreet en meeslepend. Hij legt enerzijds de nadruk op de emancipatie van de mens ten opzichte van de geestelijke en wereldlijke machten die zijn bestaan beheersen, anderzijds op de secularisatie, die de mens zijn religieuze geborgenheid ontneemt.

'[De cultuur der Renaissance in Italië] geldt als een van de diepzinnigste en meest inspirerende geschiedkundige werken aller tijden.'

Alain de Botton

Jacob Burckhardt (18181897) used to be de zoon van een Zwitserse predikant en volgde aanvankelijk ook een opleiding theologie. Als pupil verlegde hij zijn aandacht naar de cultuurgeschiedenis, waarin hij een groot pionier zou worden.

[foto]

Met een inleiding van prof. dr. W.P. Blockmans, hoogleraar middeleeuwse geschiedenis aan de Universiteit Leiden

isbn 978 ninety 274 6951 9

NUR 610

www.spectrum.nl

www.standaardwerken.nl

Show description

Read Online or Download Cultuur der Renaissance in Italie (Scala) (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks books

Tussen rood en zwart (Dutch Edition)

De Eerste Wereldoorlog is voorbij. De broers Lauritzen zijn zowel economisch als persoonlijk zwaar getroffen. Al Oscars bezittingen in Afrika zijn geconfisqueerd door de zegevierende Engelsen. Sverres geliefde, Albie, sneuvelde in de oorlog en zelf werd hij uit het landgoed gezet dat bijna twintig jaar zijn thuis used to be.

Life the game (Dutch Edition)

Het leven is een spel - het ultieme spel! Dit spel kan voor jou als deelnemer heel prettig en zinvol zijn, maar ook heel unfair en zinloos lijken. Voor veel mensen is deze tijd er een van snelle veranderingen en grote verwarring. Er is veel onduidelijkheid over wat onze opdracht in dit spel is en in hoeverre we invloed op het spel kunnen uitoefenen.

Highway 50 (Dutch Edition)

Mediaman reist door het hart van Amerika en van zichzelf Johan Tuyaerts reist dwars door Amerika, langs de road 50, 'The Loneliest street in America', op zoek naar de idolen en idealen van zijn jeugd. Februari 2014. Johan Tuyaerts is forty six en besluit zijn zelf opgerichte, succesvolle productiehuis Sultan Sushi te verkopen aan een Duitse mediagroep.

Liefde, lust en ellende (Dutch Edition)

Verliefdheid, de jacht op de ware, bindingsangst, verleiding, ruzie en liefdesverdriet: de liefde houdt ons allen bezig. In Liefde, lust en ellende presenteert Roos Vonk prikkelende inzichten en herkenbare observaties op foundation van ervaring en wetenschappelijke kennis. Scherp, luchtig en onderhoudend ontkracht Roos Vonk valse wijsheden en clichés over de liefde en geeft treffende eyeopeners.

Additional resources for Cultuur der Renaissance in Italie (Scala) (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Rated 4.82 of 5 – based on 17 votes